Παραλία Λιμνιώνιζας

Πρόσβαση: Η παραλία της Λιμνιώνιζας βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά της Ύδρας. Θα πάτε εκεί με τα σκάφη Αργοναύτης (τηλ. 697 7792403) και Πρωτεύς (τηλ. 694 4708390) που εκτελούν καθημερινά τακτά δρομολόγια από το λιμάνι.

Η διαδρομή πάνω σε θεόρατα βράχια που ξεπροβάλλουν από τη θάλασσα σμιλεμένα από την αλμύρα της και τον άνεμο σε παράξενα σχήματα γοητεύει... Θα δείτε απόκρημνες ακτές με μοναδικούς επισκέπτες τα θαλασσοπούλια, θα θαυμάσετε το φάρο της Ζούρβας, οδηγό των ναυτικών και ορατό από πολύ μακριά και το ξωκλήσι του Αγίου Ιοανίκιου σκαρφαλωμένο στα βράχια σαν αετοφωλιά.

Η ειδυλλιακή παραλία της Λιμνιώνιζας μοιάζει να θέλει να μείνει κρυμμένη από τα αδιάκριτα βλέμματα. Το μικρό νησάκι στην είσοδο του κόλπου που την περιβάλλει φύλακας της παντονινός την προστατεύει από τα μελτέμια. Όταν αυτά ξεσηκώνουν τη θάλασσα μετριάζει την ορμή των κυμάτων και την κάνει να μοιάζει με λίμνη.

Τα σμαραγδένια κρυστάλλινα νερά της είναι πεντακάθαρα κι εδώ το μπάνιο είναι μοναδική απόλαυση. Η ηρεμία κι η γαλήνη του τοπίου δημιουργούν μια καταπληκτική αίσθηση. Το θρόισμα των πεύκων που σκαρφαλώνουν στην πλαγιά πίσω της μαζί με το τραγούδι των τζιτζικιών χαλαρώνουν τον επισκέπτη, γαληνεύουν την ψυχή του και τον κάνουν να νοιώθει ένα με τη φύση. Εδώ κανείς δραπετεύει από την καθημερινότητα και ζει υπέροχες στιγμές ξεγνοιασιάς.

Υπάρχουν ψάθινες ομπρέλες, ξαπλώστρες και ένα μικρό κιόσκι όπου θα ξεδιψάσετε και θα ξεγελάσετε την πείνα σας. Επίσης υπάρχουν καγιάκ για μια θαλάσσια βόλτα στους γύρω κολπίσκους. Όσοι αγαπούν την τοξοβολία μπορούν να ασχοληθούν εδώ και με αυτό το σπορ.

Θα αγαπήσετε τη Λιμνιώνιζα με την πρώτη ματιά κι είναι σίγουρο πως θα θελήσετε να την επισκεφτείτε ξανά και ξανά...


Copyright 2002-2003 SaronicTravel.gr - All Rights Reserved by: H&T - Development and Design by: H&T - [d] stream